WK voetballen

Wedstrijdbal WK Voetbal kopen
Al sinds het WK Voetbal in Mexico in 1970 wordt er voor ieder toernooi een nieuwe wedstrijdbal ontworpen en ontwikkeld. De fabrikant van deze speciale ballen is Adidas. De technologie staat natuurlijk niet stil en elke bal is dan ook steeds weer wat beter dan zijn vier jaar oude voorganger. In de loop der jaren zijn deze WK voetballen steeds zachter, lichter en sneller geworden. Iedere WK wedstrijdbal is een hommage aan het gastland. Dat zie je terug in het uiterlijk en de naam van de bal.

Telstar en Tango
Op de eerste toernooien waar Adidas de ballen voor ontwierp werd gespeeld met de bekende ‘ouderwetse’ voetbal, bestaande uit 32 en later 20 zwarte en witte ruitvormige vlakken. In de jaren ’70 en begin jaren ’80 van de vorige eeuw waren de WK wedstrijdballen ook nog van leer. De Telstar en de Tango zijn iconische ontwerpen, waar iedere echte voetballiefhebber nu nog steeds met heimwee aan terugdenkt.

Ieder WK een betere bal
In 1986, ook in Mexico, werd voor het eerst met een synthetische voetbal gespeeld. Sindsdien zijn de ontwikkelingen razendsnel gegaan. Op de laatste WK ’s werd gespeeld met kunststof ballen, die uit veel minder vlakken bestaan, waardoor ze veel minder naden hebben en een stuk ronder zijn dan de ballen van vroeger. Ook de vochtopname van deze ballen is een stuk minder, waardoor het gewicht vrijwel gelijk is, ongeacht het weer.

De Adidas Brazuca
Op het afgelopen WK in Brazilië werd gespeeld met de Adidas Brazuca. Dit is een bal van absolute topkwaliteit, die bestaat uit zes propellervormige panelen, die dankzij een speciale techniek samen zijn gelast. Hierdoor is deze WK voetbal vrijwel volmaakt rond en buitengewoon stabiel. De Adidas Brazuca is een genot om mee te voetballen, niet alleen voor de topvoetballers van de wereld, maar ook voor jou. Bestel hem nu in onze webshop.