EK voetballen

Wedstrijdbal EK Voetbal kopen
In 1996 werd tijdens het EK Voetbal in Engeland voor het eerst met een speciaal voor dat toernooi ontworpen wedstrijdbal gevoetbald. Op de Wereldkampioenschappen Voetbal gebeurde dat al sinds 1970. De bal werd ontwikkeld door Adidas en heette Adidas Questra Europa. Het was een variant op de Adidas Questra waar twee jaar eerder op het Wereldkampioenschap in Amerika mee was gespeeld. Later dat jaar zou met dezelfde bal ook gespeeld worden tijdens de Olympische Spelen, alleen kreeg deze bal een andere opdruk.

Ieder EK een eigen unieke bal
In de jaren die volgden werden de wedstrijdballen met ieder toernooi verder ontwikkeld door Adidas. Het materiaal werd steeds lichter en sterker en de ballen kregen steeds minder vlakken waardoor ze ronder en daardoor beter te controleren werden voor de spelers. Voor iedere eindronde wordt bovendien een bal ontworpen, waarbij het uiterlijk op de een of andere manier een verwijzing is naar de cultuur van het gastland.

De Beau Jeu en de Fracas
Tijdens het EK in Frankrijk eerder dit jaar werd gespeeld met de Beau Jeu en de Fracas. De Beau Jeu, wat mooi spel betekent, werd gebruikt tijdens de poulefase van het toernooi. Deze bal is uitgevoerd in de kleuren van de Franse vlag: blauw, wit en rood. Er zijn letters en cijfers op gedrukt die samen heel subtiel de woorden ‘EURO 2016’ vormen.

Tijdens de knock-out fase van het Europees Kampioenschap werd gespeeld met de Adidas Fracas. Deze bal is hetzelfde als de Beau Jeu, maar het design is aangepast.

Kijk eens in onze webshop
Beide ballen hebben het FIFA Quality Pro keurmerk gekregen, wat betekent dat ze aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoen.  Je kunt deze super voetballen bestellen in onze webshop. Hier vind je ook wedstrijdballen van alle andere grote competities. Kijk er eens rond en je vindt er vast een mooie bal voor jezelf, je vereniging of als origineel cadeau voor een voetbalfan.