De wedstrijdbal van de Champions League

De wedstrijdbal van de Champions League
De wedstrijdballen van de meeste clubs, competities en grote internationale toernooien zijn ieder seizoen weer te koop. Natuurlijk geldt dat ook voor de officiële wedstrijdballen van de meest toonaangevende clubcompetitie ter wereld, de UEFA Champions League. Al sinds vele jaren worden deze ballen ontwikkeld en op de markt gebracht door één van de belangrijkste partners van de UEFA, namelijk Adidas. Door de jaren heen hebben de wedstrijdballen van de Champions League een geheel eigen, herkenbare stijl gekregen. Je kunt ze elk seizoen weer herkennen aan de witte basis met grote sterren.

Oneliners van creatieve vedetten

Ben jij een verzamelaar van wedstrijdballen? Dan is de nieuwste Champions League bal een absolute must have. Het is een heel bijzonder exemplaar in de serie wedstrijdballen van Adidas. In het huidige seizoen 2016-2017 spelen de grote clubs in het belangrijkste Europese bekertoernooi met een bal met groene sterren. In die groene sterren zijn handgeschreven oneliners van grote spelers geprint. Iedere vedette heeft in zijn eigen woorden een zin bedacht die moet aanmoedigen om creatief te zijn en het eigen spel te durven spelen. Op die manier moet de bal letterlijk en figuurlijk een inspiratie zijn voor iedereen om het beste uit zijn of haar spel te halen.

 ‘Speel je leven, dan speel ik het mijne’
James Rodriguez heeft bijvoorbeeld de zin ‘creativiteit wint’ op de bal gezet, Toni Kroos schreef: ‘het beheersen van het spel is alles’. Gareth Bale kwam met de oneliner ‘sneller zijn dan een kogel’ en Mesut Özil liet de zin optekenen: ‘speel je leven, dan speel ik het mijne’. De diverse citaten zijn in verschillende Europese talen op de bal terug te vinden. Die bal zelf heeft overigens een volkomen naadloos oppervlak. Hierdoor heb je als voetballer altijd een optimale grip, ongeacht de omstandigheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *