Binnenkort ook scheenbeschermers in onze assortiment

Scheenbeschermers kopen

Voetbal is een contactsport en het risico op een blessure is dus altijd aanwezig. Al sinds 1999 is het in Nederland verplicht om tijdens voetbalwedstrijden scheenbeschermers te dragen. Sinds de KNVB deze regel invoerde is het aantal onderbeenblessures met 25 procent gedaald. Behalve dat het dus heel verstandig is om scheenbeschermers te dragen tijdens het voetballen, kun je er ook eigenlijk niet omheen. De scheidsrechter mag je namelijk van het veld sturen als je ze niet draagt, of je nu in de Eredivisie speelt of in de vijfde klasse bij de zaterdagamateurs.

Waar moet een goede scheenbeschermer aan voldoen?
Maar wat zijn nu goede scheenbeschermers? Het belangrijkste is dat ze comfortabel zitten. Je wilt er tijdens het spelen immers geen last van hebben. Om te voorkomen dat ze in de weg gaan zitten, kun je het beste ervoor zorgen dat ze je scheenbeen voor ongeveer 75 procent bedekken en zo ongeveer vijf centimeter onder je knie uitkomen. Behalve dat dit het prettigste zit, zijn je scheenbenen op die manier ook maximaal beschermd. En dat is natuurlijk het allerbelangrijkste: zonder dat je het voelt tóch de optimale bescherming voor je schenen.

Verschillende soorten
Er zijn verschillende soorten scheenbeschermers op de markt. Er bestaan modellen van hard kunststof, maar ook types die gemaakt zijn van zachtere materialen. Je kunt ze kopen met een halve sok aan het uiteinde, voor extra bescherming voor je enkels. Maar misschien vind jij het juist prettiger om je scheenbeschermers simpelweg in je sokken te kunnen schuiven. Om ervoor te zorgen dat ze op hun plek blijven zitten, kun je de scheenbeschermers vastzetten met behulp van sokophouders. Je kunt kiezen uit diverse soorten. Bijvoorbeeld voor elastisch klittenband, gaas of tape. Je moet de sokophouders onder de scheenbeschermers bevestigen, zodat ze niet kunnen verschuiven. Zo kun je met een gerust hart een stevige tackle inzetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *